410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2017.10.09.

A harmadik nap előadásai

Október 12-15. között a Szigligeti Színház ad otthont a Nagyvárad Táncegyüttes által szervezett Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójának. A tizenharmadik alkalommal megrendezendő vándorfesztivál négy napján öt hivatásos társulat hat előadását láthatják az érdeklődők.

Október 14-én, szombaton a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes mutatkozik be Pöttöm Palkó című előadásával. A 11 órától kezdődő gyermekeknek szóló produkció az ismert népmese motívumait dolgozza fel a néptánc segítségével. 18 órától Udvarhely Táncműhely mutatja be Apám tánca című produkcióját, amely a huszonegyedik századi ember hagyományokhoz való viszonyát fogalmazza újra a néptánc és a népzene kontextusában.

A fesztivál idejére 25 lejes, három előadásra érvényesíthető fesztiválbérletet, 15 lejes felnőtt, valamint kedvezményes, 10 lejes diák- és nyugdíjasjegyeket ajánlanak a szervezők. Jegyek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve hétvégenként az előadások előtt egy órával), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Az esemény társszervezői a Romániai Magyar Néptáncegyesület, a Szigligeti Tanoda Egyesület, illetve a Szigligeti Alapítvány. A fesztivált a Bihar Megyei Tanács támogatja. A fesztivál programja a FestivApp applikáció segítségével okostelefonokon is böngészhető.