410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

A fesztivál

2017-ben immár tizenharmadik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóját: az évente megrendezendő vándorfesztivál házigazdája, a 2012-es nagysikerű kiadást követően ismét a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese.

Az EHTET az egyetlen olyan rendezvény, amely az öt erdélyi hivatásos táncegyüttes közös fórumaként lehetőséget biztosít a régió táncművészeti szakembereinek találkozására, célja részben a szakmai kapcsolatok megerősítése, részben pedig a műfaj tájegységenként változó tendenciáinak feltérképezése. A találkozó alkalmat teremt nemcsak arra, hogy az egyes együttesek megismerjék egymás munkáját, hanem arra is, hogy az adott közösség nézői is megismerkedhessenek a táncos szakma sokszínűségével. 

A fesztivál meghívott előadásai mellett szakmai beszélgetésekre is sor kerül, újdonság ugyanakkor, hogy az öt partiumi és erdélyi színházat tömörítő, nemrég alakult Magyar Színházi Szövetség a táncegyüttesek munkatársai számára színpadtechnikai továbbképzést szervez. 

Az eseményt a Romániai Magyar Néptánc Egyesület, valamint az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatja.